Uppdragskörning

 

NOLGÅRDSHÄSTAR HANDELSBOLAG

Faksa och Thuli

Att använda sig av häst i skogen istället för skotare eller traktor sparar framförallt marken och ger mindre påverkan i allmänhet. Dessutom har hästarna lättare att ta sig fram om det är trångt mellan träden.

Tiden det tar med häst jämfört med skotare är naturligtvis en nackdel för hästen men de naturvårdande aspekterna talar till hästens fördel. Beroende på var skogsägaren har sin mark kan det även finnas bidrag/stöd att söka om man väljer häst framför skotare.

 

Vi tar gärna emot förslag på olika körningar. Vi kan åta oss till exempel framkörning till väg av mindre gallringar eller vindfäll. Vi använder oss av fössing, timmerkälke och linor med släpsax/domänsax.

Du får gärna själv vara med under körningen om du vill prova att köra själv och/eller bara återuppliva gamla minnen.

 

Vi kan dessutom ställa upp vid andra tillfällen, vi har bland annat flakvagn och en promenadvagn till förfogande. Vår målsättning är dessutom att vi inom kort ska ha ett väl fungerande par.

Heléna åtar sig dessutom olika skrivuppdrag i mån av tid. Hon har flerårig erfarenhet av journalistiska texter.

Läs ett av Helénas reportage här.

Framkörning med fössing efter slyröjning.

Fölungen får följa med mamman på jobbet.

Uppdragskörning och andra uppdrag

Hör av er till oss så återkommer vi med en offert.

Kontakt.

Välkommen till Nolgårdshästar Handelsbolag!

 

Vi driver vårt företag utanför Koppom i västra Värmland. Vår affärsidé är att föda upp trevliga och välhanterade unghästar, framförallt till trav men vi tror på att alla hästar har flera användningsområden. Mest inriktar vi oss på kallblod men vi har även några varmblod på gården. Vi åtar oss dessutom uppdragskörning med häst.

 

Vill ni återuppleva barndomsminnen, uppleva naturen eller ta med barnen på en annorlunda aktivitet? Då får ni gärna följa med när vi kör med häst och vagn.

 

Vi utför gärna även annan körning, hör av er med er idé så ska vi göra vårt bästa för att förverkliga den.

 

På gården finns dessutom en liten flock får som hjälper oss med slybekämpningen. Har ni vägarna förbi i april så har vi förhoppningsvis några lamm att visa upp.

Copyright @ Heléna

Nolgårdshästar HB

 

Nolgård, Väststuga

670 41 Koppom

SE969774-778101

Innehar F-skatt

 

Välkommen till oss!