Hästarna

 

NOLGÅRDSHÄSTAR HANDELSBOLAG

Våra hästar

 

Våra hästar har snabbt blivit allt fler. Vi har investerat i nya fölston med bättre stam och dessa har nu börjat reproducera sig.

 

Alla hästar bor på lösdrifter - vi har två stora och en något mindre. Den sistnämnda har dock fåren lagt beslag på tillsvidare.

Vi tror som sagt på mycket utevistelse, men även på att bevara flockdriften och hästarnas naturliga beteenden, därför har vi delat upp hästarna på två flockar där de hittar sin rangordning.

 

Att ha hästarna på lösdrift gör förstås även att arbetsbördan minskar drastiskt. I samtliga lösdrifter finns värmevattenkoppar och målsättningen är att de ska vara ordentligt halmade - ibland tycker däremot hästarna att halmen passar bättre i magen.

 

Vi fodrar med analyserat hösilage i rundbal, kraftfoder får de när de kommer in i stallet av en eller annan anledning.

 

Ulfs familj hade för ganska länge sedan hästar med "efternamnen" Arev och eftersom "Nolgårds" kändes lite långt och klumpigt återanvände vi Arev, lade till ett "s" och placerade det som förnamn istället.

 

Arwen och Nienna är döpta efter alv-drottningar från Tolkiens fantasy-värld. Anders efter grannen, Sessan - Excess eftersom hon var ett överskott mot beräknat hästantal osv.

 

Unghästarna tränas efter konstens alla regler och fölstona kommer även de ut på någon tur då och då. Sedan har då Heléna sina egna projekt och idéer när det gäller alternativa användningsområden, fram för allt inom skogskörningen etc.

 

Copyright @ Heléna

Nolgårdshästar HB

 

Nolgård, Väststuga

670 41 Koppom

SE969774-778101

Innehar F-skatt

 

Välkommen till oss!