Dancing Girl

 

NOLGÅRDSHÄSTAR HANDELSBOLAG

Dancing Girl (DE)

sto

född 2004

e: Frisky Frazer

u: Miss Melba (DE)

Dancing var en tuffing på tävlingsbanorna och kommer ur en morsstam där det är just stona som har utmärkt sig. (Stammen finns här.)

 

2007 exporterades Dancing Girl från Tyskland till Sverige, två år senare gick hon till Norge och nu är hon tillbaka i Sverige igen.

 

Det är lite besvärligt att hitta tävlingsresultat etc för morsstammens prestationer eftersom Dancing är tyskfödd, men man kan surfa in på Hauptverband für Traberzucht e.V. och se vad man hittar. Mamman Miss Melba sprang in 70 712 EUR (i Tyskland!) och som fortast 1.13.5. Hon gjorde hela 121 starter och var på plats 75 gånger.

Tyvärr står de flesta ston tydligen utan avkommor - hur nu det kan komma sig - eftersom stammen fortfarande lever så måste väl alla i bakre led ha haft minst en avkomma...

 

Dancing själv startade hela 108 (!) gånger med 11 segrar, 10 andra- och 9 tredjepris samt rekordet 1.13.8 aK (enligt DNT) Trots det så är hon i mycket fin fysisk författning utan märkbara förslitningsskador.

 

Dancing är ett robust sto som är lika hård i hanteringen hemma som hon var när hon startade. Hon är egentligen inte otrevlig men hon har stor integritet och vill inte alltid umgås. Dessutom verkar hon vara en helt fantastisk mamma!

 

Hon ombetäcks med Caballion i år.

 

Copyright @ Heléna

Nolgårdshästar HB

 

Nolgård, Väststuga

670 41 Koppom

SE969774-778101

Innehar F-skatt

 

Välkommen till oss!